Kjpt

ISBN: 9788292489994
Status: P lager
Utgivelsesår: 2007
Innbinding: Innbundet
  

Hans von Luck

Rommels pansersjef

Hans von Luck var panserkommandant og sjef for Erwin Rommels panserspaningsavdeling under 2. verdenskrig. Han beskriver de ulike kampene han deltok i, møter med store tyske ledere, vennskapet med fienden, fengselsoppholdet etter krigen og mellomkrigstiden i Tyskland.

Som panserkommandant og sjef for Erwin Rommels panseroppklaringsavdeling under 2. verdenskrig, kjempet Hans von Luck de fleste steder der tyskerne var i kamp. Etter krigen satt han fem år i sovjetisk fangeleir. I boken forteller von Luck om kampene, om livet i Tyskland i mellomkrigstiden og om møtet med tyske feltherrer og naziledere. Han forteller om vennskapet med franskmenn i det okkuperte Paris, møtet med briter i ørkenen og russere både i og utenfor fangeleiren.

von Luck var godt likt og respektert, og ble blant annet nær venn og felles foredragsholder med den engelske majoren John Howard, som han kjempet mot i Normandie. Hans von Luck er en fascinerende forteller med en skarp iakttakelsesevne og han viser en beundringsverdig toleranse mot tidligere fiender og sine medmennesker.


PRESSE
«Spenningsfaktor: høy ... Boka gir et solid perspektiv på hvordan krigshelvetet artet seg for en av slagmarkens hærførere.»
(Terningkast fem), Arnstein Olaisen, Haugesunds Avis

«… en god historie for de mange som ikke kan få nok av krigen.»
Ulf Andenæs, Aftenposten

«One of the more valuable World War II memoirs ... an exceptional volume.»
Booklist


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side