Kjpt

ISBN: 9788251622820
Status: P lager
Utgivelsesår: 2006
Innbinding: Innbundet
  

Laurence Rees

Nazistene

Verdenspressen har beskrevet "Nazistene" som en av de beste dokumentarskildringer som finnes, og gir oss den sterke historien om Det tredje rikets vekst og fall. Kjernen i boken er øyenvitneskildringer av Hitlers regime fra de som opplevde nazitiden i Tyskland.

Han viser også til den historiske konteksten, og Hitlers usedvanlige personlighet. Han visste å tone ned prosaisk politikk, og spilte bevisst på tyskernes følelser av ydmykelse og nederlag i kjølvannet av oppgjøret etter 1. verdenskrig. Han appellerte til deres lengsel etter oppreisning, nasjonal stolthet og ønske om å skyve skylden for katastrofene som hadde rammet dem over på andre. Rees viser oss et skremmende, og for mange overraskende, bilde: Nemlig en massiv tysk frivillighet og en utbredt trivsel under naziregimet på 1930-tallet.

Boka bygger på intervjuer med gjenlevende deltagere og øyenvitner fra krigen, og den er basert på tv-seriene Nazis, a warning from history og War of the century.

Gjennom mer enn 15 år har Rees opparbeidet seg enenestående innsikt i nazismens vesen. Denne kunnskapen har han benyttet til å lage de prisbelønnede fjernsynsseriene Auschwitz og The Nazis for BBC. Disse seriene har vært utgangspunktet for bøkene Auschwitz og Nazistene.

Laurence Rees (f. 1957) er forfatter og produsent i tillegg til kreativ leder for historieprogrammene i BBC-TV. Hans produksjoner har gitt ham en rekke utmerkelser, deriblant International Documentary Association Award og British Academy Award.
 


PRESSE
"Jeg vil på det varmeste anbefale denne boken."
Arnfinn Moland - Direktør ved Norges Hjemmefrontmuseum

Det har vært skrevet mangfoldige bøker om nazismen. Likevel spørs det om ikke Laurence Rees tar prisen når det gjelder det skrevne i vår egen tid ... Mye tyder på at Rees' bok fortjener den dom den har fått i deler av verdenspressen: en av de beste dokumentarskildringer som finnes. Om den farlige mentaliteten som blant annet førte til krigen i øst, «den mest blodige i historien», som han sier. En fryktinngytende advarsel til alle tenkende mennesker."
(Terningkast fem), Yngvar Ustvedt, VG

Flere bker
Laurence Rees
Kjøpt Pris: 349,-
Bokklubbpris: 99,-

Laurence Rees
Kjøpt Bokklubbpris: 339,-Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side