Kjpt

ISBN: 9788243004771
Status: P lager
Utgivelsesår: 2009
Innbinding: Innbundet
  

Niklas Zetterling og Marco Smedberg

Utbruddet av andre verdenskrig

Hitlers angrep på Polen i 1939
I september 1939 gikk Hitler og Stalin til angrep på Polen. De var overbevist om at de britiske og franske regjeringene kom til å vike enda en gang. Men invasjonen av Polen skulle bli gnisten som satte verden i brann.

Stridsvognene ruller mot Warszawa med polakkene på vill flukt. Uovervinnelige Stukas bomber det som måtte stå i deres vei - Europa holdt pusten i ærefrykt. Bildene fortalte likevel ikke hele sannheten. Wehrmacht var ikke den velfungerende maskinen de ga uttrykk for. Det som senere ble myten om "Blitzkrieg" var heller en kamp hvor man ikke briljerte, men hvor det til syvende og sist ble avgjørende å være mindre dårlig enn motstanderen.
 
Denne boka avslører en rekke myter om hvordan andre verdenskrig startet. Den retter opp den polske krigsmaktens ufortjent dårlige rykte og setter Polens historie inn i en større europeisk sammenheng. De erfaringer Tyskland og deres fiender gjorde seg under invasjonen av Polen, kom til å påvirke hele utviklingen av andre verdenskrig.

Som tilleggskilder har forfatterne benyttet et stort antall øyenvitner, brev og dagbøker, og boken inneholder et rikt kartmateriale.


PRESSE
«En av de beste og viktigste bøkene om krigen som er kommet på norsk de siste årene»
Sten Inge Jørgensen, VG

«Leseren får følge alt som skjedde langs den 1 200 kilometer lange fronten i de drøyt fem ukene krigen varte, ta del i hver troppeforflytning, hvert flyangrep, hver seier, hvert nederlag og hver retrett, og får vite hvor hver tyske eller polske armé, divisjon, brigade og bataljon befant seg til enhver tid. Redegjørelsene er så detaljerte at nesten hver eneste side må leses om igjen, ettersom ingenting er uviktig eller tilfeldig.»
Rita Tornborg, Svenska Dagbladet
 
 


Om historieklubben
Kontakt oss
Medlemsbetingelser
Spørsmål og svar
Personvern
Slik handler du
Logg inn på Historieklubben
Gå til min side